Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Με τα χρώματα που άφησε το τελευταίο ηλιοβασίλεμα καλοκαιριού! 31.8.11 στην Λίμνη Κερκίνη Σερρών


-->Η στιγμή ήταν μαγευτική μαζί με το ηλιοβασίλεμα!

Καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο με τα χρώματα που άφησε το τελευταίο ηλιοβασίλεμα  του καλοκαιριού 2011 στην παραμεθόρια περιοχή της Επαρχίας Σιντικής Σερρών , Λίμνη Κερκίνη Σερρών και στο Δ.Δ. Λιβαδιάς του δήμου Σιντικής Σερρών (Τέταρτη 31 Αύγουστου 2011 στο Λιμανάκι Λιβαδιάς Σιντικής Σερρών)


Βίντεο που τράβηξα ..
Ένα ηλιοβασίλεμα από την αρχή έως το τέλος.

Με τα χρώματα που άφησε το τελευταίο ηλιοβασίλεμα!/31.8.11 http://youtu.be/JAmI--lmYcA





 

-->
Το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στην Λίμνη Κερκίνη Σερρών

Υπέροχο και το ηλιοβασίλεμα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

H Καταγωγή μου είναι από τα πουλιά που φυγών προς τον ήλιο, από έναν άνεμο που χάθηκε για πάντα. Από δυο βήματα που πνίγηκαν στη νύχτα, γεννηθήκαν τα μάτια μου. Κι αν θα με διττέ, δεν θα ξέρετε παρά το γέλιο μιας φτερούγας μπρος στο φως, του άνεμου που άρχετε από παντού κι όλους τους δρόμους που τελειώνουν με την νύχτα…. .λίμνη KERKINH Σερρών και το αγαπημένο μου χωριό Λιβαδιά Chris katsaros
Χρήστος Α. Κατσαρός
Λιβαδιά Σιντικής Σερρών

 
-->
(Φωτογραφίες στο ….. Δείτε στο Google Earth)
 
 




































-->
-->
Η ωραιότερη εποχή στη λίμνη είναι το τέλος του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Τα βουνά ωστόσο έχουν αγριολούλουδα όλο το χρόνο ενώ στο περιφημο κήπο του Χρήστος Α. Κατσαρός βρίσκουμε και το λουλούδι του Σεπτέμβριου << Άστερ>> 
-->
Σεπτέμβριος : Άστερ
Πλούσια στην υφή τους, με πλούσια χρώματα και την ομορφιά σαν αγριολούλουδο, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το Άστερ είχε μακρά συνεργασία με μαγικές δυνάμεις. Στην αρχαιότητα, πίστευαν ότι όταν το Άστερ καίγεται, το άρωμά τους θα μπορούσε να οδηγήσει μακριά το κακό. Σήμερα, αυτό το λουλούδι έχει την γέννηση του το φθινοπώρο και είναι γνωστό ως φυλακτό της αγάπης και το σύμβολο της κομψότητας.
-->
Σεπτέμβριος 2011 
Γνωρίζετε ότι κάποιες ποικιλίες του λουλουδιού άστερ ονομάστηκαν "Μαργαρίτες της γιορτής των Ταξιαρχών" γιατί είναι ανθισμένες εκείνη την ημέρα;
Άστερ


Υπάρχουν πάνω από 600 ποικιλίες του λουλουδιού άστερ από τις οποίες η πιο δημοφιλής είναι η  Monte Casino. Οι Άγγλοι έδωσαν στο λουλούδι δύο ονόματα,   aster (άστρο) και starwort (αστροβότανο). Το 1637 τα ενδημικά  άστερ της Βόρειας Αμερικής διέπλευσαν τον Ατλαντικό και έφθασαν στην Ευρώπη όπου διασταυρώθηκαν με Ευρωπαϊκές ποικιλίες. Τα υβρίδια που παράχθηκαν ονομάστηκαν "Michaelmas Daisies" δηλαδή Μαργαρίτες της Γιορτής των Ταξιαρχών γιατί η ανθοφορία τους συνέπιπτε με την συγκεκριμένη γιορτή της δυτικής εκκλησίας (29 Σεπτεμβρίου). Με αυτό το όνομα αυτές οι ποικιλίες είναι γνωστές μέχρι σήμερα.


--> Το όνομα άστερ προέρχεται από την Ελληνική λέξη αστήρ (αστέρι) και είναι χαρακτηριστικό του σχήματος των ανθέων του φυτού. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι η μυρωδιά των φύλλων του φυτού όταν αυτά καίγονταν απωθούσε τα φίδια. Οι θεραπευτές παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν το φυτό για να θεραπεύσουν δαγκωματιές από λυσσασμένα σκυλιά γύρω στο 1600. Η ρίζα του είναι χρήσιμη και αυτό το κατατάσσει στα φυτά που έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Στη Γαλλία στους τάφους των Γάλλων στρατιωτών αποθέτονταν άστερ γιατί συμβόλιζαν την ευχή να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.
Ένας αρχαίος ελληνικός μύθος λέει ότι αυτό το είδος λουλουδιών φύτρωσε από τα δάκρυα της Αστεραίας, της θεάς του έναστρου ουρανού που έκλαψε επειδή δεν είδε άστρα όταν κοίταξε από ψηλά κάτω στη γη. 
Τα λουλούδια του άστερ  εμφανίζονται σε όμορφες συστάδες και έχουν παρατεταμένη περίοδο ανθοφορίας από το τέλος  του καλοκαιριού ως τα μέσα του φθινοπώρου. Είναι εξαιρετικά για κήπους με πεταλούδες αφού τις προσελκύουν πολύ εύκολα. Χρησιμοποιούνται συνήθως στην πίσω πλευρά των παρτεριών ή σε μαζική φύτευση. Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους του λουλουδιού απ' ευθείας στον κήπο σας αλλά προτιμότερο είναι να γίνει η σπορά σε εσωτερικό χώρο και να ακολουθήσει η μεταφύτευση. Σε μια θερμοκρασία 20-25 βαθμών οι σπόροι θα φυτρώσουν σε 15-20 μέρες. Φυτέψτε τα νεαρά φυτά σε ηλιόλουστες ή ημισκιερές τοποθεσίες σε χώμα με καλή αποστράγγιση. Τσιμπήστε τα φυτά στο τέλος της άνοιξης για να διακλαδωθούν και να διεγείρετε την ανθοφορία τους.

 
Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 

Με τα χρώματα που άφησε το τελευταίο ηλιοβασίλεμα καλοκαιριού! 31.8.11 στην Λίμνη Κερκίνη Σερρών  


Η καταγωγή μου! Λιβαδιά Σιντικής Σερρών

http://christoskatsaros.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

-->

Α΄ Φθινοπωρινή Ραψωδία Λιβάδια Σιντικής Σερρών & στον κήπο Χρήστος Α. Κατσαρός http://christoskatsaros.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.
Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Άλλο θα πει Χαλκιδική, μωρό μου κι άλλο θα πει Χαλκίδα ...



Λεμόνι στην πορτοκαλιά-Νίκος Παπάζογλου/by Chris Sintiki


Άλλο θα πει Χαλκιδική,μωρό μου κι άλλο θα πει Χαλκίδα/by Chris Sintiki http://youtu.be/JrRivL7Sdgo 


Λεμόνι στην πορτοκαλιά
Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης
Μουσική: Βάσω Αλαγιάννη
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Παπάζογλου


Λεμόνι στην πορτοκαλιά, μωρό μου
είμαι στην αγκαλιά σου
σε μένα δίνεις τα φιλιά, μικρό μου
μα σ' άλλον την καρδιά σου

Φυσάει βοριάς απ' το νοτιά
κι όλα τα παίρνει πέρα
αγάπες, όνειρα, φιλιά, γλυκό μου
και σκοτεινιάζει η μέρα


Άλλο θα πει Χαλκιδική, μωρό μου
κι άλλο θα πει Χαλκίδα
αλλού μου έλεγες πως πας, γλυκό μου
μα εγώ αλλού σε είδα


 
Φυσάει βοριάς απ' το νοτιά
κι όλα τα παίρνει πέρα
αγάπες, όνειρα, φιλιά, γλυκό μου
και σκοτεινιάζει η μέρα

Καράβια εμείς δε θέλουμε γλυκό μου
για τα νησιά να πάμε
πάνω στο ήσυχο νερό, μικρό μου
όμορφα περπατάμε

 

Φυσάει βοριάς απ' το νοτιά
κι όλα τα παίρνει πέρα
αγάπες, όνειρα, φιλιά, γλυκό μου
και σκοτεινιάζει η μέρα



Αφιερωμένο σε έναν ξεχωριστώ μου φίλο ξέρει αυτός…. Μόλις το δει θα καταλάβει …

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Ο μύθος της «ανθηρής» ελληνικής οικονομίας, όλα αυτά τα χρόνια, είχε κτιστεί με δανεικά. Και τώρα ήρθε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός! ...

Η παρατεταμένη κρίση ξύπνησε την κοινω­νία από το λήθαργο στον οποίο βρισκόταν και την εξόργισε με όλους εκείνους τους καρεκλοκενταύρους πολιτικάντηδες, που όλα αυτά τα χρόνια την παραμύθιαζαν.

ΠΗΓΗ: Φωτογραφίας Blanblan
 

Στο παρακάτω animated βίντεο θα δείτε την ιστορία της Σύνθια, μιας κοπέλας που πήρε το πρώτο της δάνειο για να σπουδάσει και του τραπεζίτη Μπομπ, που της χορήγησε το δάνειο. Το βίντεο που δημιούργησε ο Denis van Waerebeke εξηγεί, με ευχάριστο και κατανοητό για όλους τρόπο, πως το τραπεζικό οικονομικό πρόβλημα γίνεται κρατικό πρόβλημα και κατ’ επέκταση δικό μας πρόβλημα…

Πώς έσκασε η φούσκα της ανθηρής ελληνικής οικονομίας http://youtu.be/26LvO2_eaRshttp://youtu.be/26LvO2_eaRs

http://youtu.be/26LvO2_eaRs 



Η αποβιομηχανοποίηση (οι όποιες βιομηχανίες υπήρχαν στη δεκαετία του 70 έκλεισαν), η αποβιοτεχνοποίηση (η μικρή και μεσαία βιοτεχνία, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας ακολουθεί τα χνάρια της βιομηχανίας), η ελλειμματική γεωργι­κή οικονομία Δίχως αυτό που θέλει σήμερα ο αγρότης εξασφάλιση τεχνικής στήριξης. Δηλ. γεωπόνων, τεχνολόγων τροφίμων, οικονομολόγων, ειδικών στον αγροτουρισμό και στην οικοβιοτεχνία. Oι κανόνες της αγοράς θέλουν μέγεθος, που μόνο επιχειρηματικά οργανωμένοι συνεταιρισμοί = πολυμετοχικές αγροτικές επιχειρήσεις μπορούν να δώσουν. Και το κυριότερο μεροκάματα στην επαρχία!
Μια μικρή παρένθεση ποσά χρήματα θα γλίτωναν από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό εάν παρήγαν όλοι οι έλληνες τα αυτονόητα στην χωρά μας  (κατά την γνώμη μου θα γλίτωναν 2 μισθούς το χρόνο).


Η ελληνική γεωργία για μας είναι σαν «ένα δέντρο». Για να βγάλει καρπούς «αυτό το δέντρο» , πρέπει να το «καλλιεργήσουμε», να «ψάξουμε» και «φροντίσουμε» τις «ρίζες» του. Οι «ρίζες» της ελληνικής γεωργίας είμαστε εμείς, «οι αγρότες», η «ύπαιθρος», η περιφέρεια.. 


Κήπος,οικεία,λαχανόκηπος- Χ. Κατσαρού 1(28.6.2010)



και το μη ανταγωνιστικό παραγόμενο τουριστικό προϊόν, σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς, φανερώνουν του λόγου το αληθές. Οι κυβερνώντες όλα αυτά τα χρόνια, περιορίστηκαν στους μύθους και δε φρόντισαν για τον εκσυγχρονισμό - αναδιάρ­θρωση της οικονομίας, και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Αντίθετα μοίραζαν λεφτά καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις. Ο μύθος της «ανθη­ρής» ελληνικής οικονομίας, όλα αυτά τα χρόνια, είχε κτιστεί με δανει­κά. Και τώρα ήρθε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός!
Ο καιρός των παραμυθιών που μας έλεγε η γιαγιά μας όταν ήμασταν παιδιά πέρασε. Τώρα είναι η ώρα του θάρρους - Τόλμης και της αλήθειας για τον τόπο μας. Ας το έχουν υπόψη τους όσοι κυβερ­νούν και όσοι φιλοδοξούν να κυβερνήσουν, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο (Δήμο, Περιφέρεια). Η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει με βάση την αλήθεια και όχι τα παραμύθια καρεκλοκενταύρων πολιτικάντηδων. Το παραμύθι δε με τίτλο «λεφτά υπάρχουν» ας είναι το τελευταίο. 

Η λιτότητα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού/ΔΝΤ by Chris Sintiki




Η "λιτότητα" μέσα από τα μάτια ενός παιδιού και με μια γερή δόση βρετανικού χιούμορ. Πρόκειται απλά για το πιο τέλειο χιουμοριστικό βιντεάκι για την κρίση!

Ο πατέρας του βίντεο, πίνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια, λέει στην μικρή κόρη του πως το χαρτζιλίκι της ανήκει στο παρελθόν, λόγω του χρέους που βαραίνει την οικογένειά τους. Το κοριτσάκι διαμαρτύρεται πως ήταν καλό παιδί, και πως οι γονείς της φταίνε που ξόδεψαν όλα τα λεφτά τους στον τζόγο και το αλκοόλ, μα ως απάντηση παίρνει μια σκούπα για να καθαρίσει καμινάδες και να αποπληρώσει το οικογενειακό χρέος. Αποκορύφωμα: Το εισόδημα της κατάσχεται και η ίδια "απολύεται" από το σπίτι, λόγω οικονομικής στενότητας!



"Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί."

"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."

"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων (427-345 π.Χ.)



Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)