Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο 13/6/11


Πεντηκοστή (Pentecost)-byzantine choir of chanters Trikkis Melodoi.




 Εορτή της Πεντηκοστής σήμερα, γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών  Σεβαστείας Δημητρίου, Ικονίου Θεολήπτου, Μπουένος Άϊρες Ταρασίου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στεφάνου, Προύσης Ελπιδοφόρου και του Επισκόπου Ποντόλσκ Τύχωνος, από την Εκκλησία της Ρωσίας.   

Μετά την Θε
ία Λειτουργία, ο Πατριάρχης προέστη της  Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, και ανέγνωσε, κατά την τάξιν, τις ευχές της Γονυκλισίας.

Παρ
έστησαν συμπροσευχόμενοι: οι Μητροπολίτες Πέργης  Ευάγγελος, Ελβετίας Ιερεμίας και Θεοδωρουπόλεως Γερμανός, οι Επίσκοποι Λαμψάκου Μακάριος και Λεύκης Ευμένιος, ο  Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Σελαλματζίδης, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, ο, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη  Βασίλειος Μπορνόβας, και πολλοί πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.




















Χρόνια Πολλά σε όλους και καλή μας Φώτιση!!!


Σήμερα είναι η Δευτέρα της Πεντηκοστής, τιμώμενη ημέρα για το Άγιο Πνεύμα που μας φωτίζει τις ψυχές μας και το μυαλό μας και η χάρις του είναι πάντα δίπλα μας.
Χρόνια Πολλά και καλή Φώτιση σε όλους μας !!!!


Χρήστος Α. Κατσαρός επί το έργον!!
http://www.facebook.com/photo.php? fbid=129579967108238&set=a.100511166681785.593.100001687050983&type=1&theater

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:

Χρόνια Πολλά σε όλους και καλή μας Φώτιση!!!