Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΠΑΙΔΟΧΡΩΜΑΤΑ της αγαπημένης μου κόρης Ανδριάνας Χ. Κατσαρού στον Παιδικό Σταθμό Κερκίνης 2004/05










































































Η τέχνη είναι τρόπος έκφρασης είναι δημιουργία είναι χαρά. Πολλές φορές συμβαίνει στη ζωή να μην υπάρχουν <<αυτιά>> να ακούσουν …… να νιώθουν ότι μιλάς άλλη γλωσσά η να μην τολμάς η να μην ξέρεις να εκφράσεις με το λόγο αυτό που νιώθεις ….. είναι λοιπόν πολύ τυχεροί οι άνθρωποι που μπορούν να εκφράσουν αυτό που νιώθουν μέσα από τα μονοπάτια της τέχνης. Αυτοί που γνωρίζουν και το κάνουν οι αυτοί που δεν φοβούνται την κριτική η ακόμα και το δημιούργημα τους ….. θεωρό λοιπόν πολύ σημαντικό το να βοηθώ τα παιδιά να ανακαλύψουν τον τρόπο να μπορούν να εκφραστούν μέσα από τους όμορφους και δημιουργικούς δρόμους της τέχνης. Όσο για τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες να ξέρετε ότι <<έχουν να σας δώσουν παρά πολλά στο κομμάτι της τέχνης>> απλά … ακολουθείσθε τα …….!!!!!!Σας παρουσίασα παραπάνω ζωγραφιές της αγαπημένης μου κόρης αβάπτιστη <<Ανδριάνα>> από τον παιδικό σταθμό Κερκίνης Σερρών έτος 2004-05, σε ηλικία 3 και 4 ετών.

« ΠΑΙΔΟΧΡΩΜΑΤΑ»
Ο 5ος Πανθεσσαλικός & Παμμαγνησιακός Διαγωνισμός
Παιδικής Ζωγραφικής, Λογοτεχνίας και Ποίησης
με την Λένα Λιβανός
στις 7 και 8 Αυγούστου
στο Κλειστό Γυμναστήριο Πορταριάς
Στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου 7/8/10, η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, ζωγράφος και λογοτέχνης Λένα Λιβανός και τα ΠΑΙΔΟΧΡΩΜΑΤΑ περιμένουν ξανά όλα τα παιδιά που λατρεύουν την Τέχνη, να έρθουν και να δημιουργήσουν με φαντασία και μεράκι τα δικά τους μικρά αριστουργήματα, εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα σύνεργα των ζωγράφων, χρώματα κάθε είδους και μπλόκ ζωγραφικής, διαγωνιζόμενα για 5η χρονιά φέτος, στο πλαίσιο αυτού του μοναδικού στο είδος του Διαγωνισμού Ζωγραφικής, Λογοτεχνίας και Ποίησης, που έγινε πια θεσμός και σημάδεψε τα καλοκαίρια όχι μόνο των ντόπιων λιλιπούτειων δημιουργών από τον Βόλο και το Πήλιο, αλλά και παιδιών από όλη την Ελλάδα, όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Κοζάνη, την Κόρινθο… μέχρι και την Κρήτη! Το Σάββατο 7/8/10 τα παιδιά θα διαγωνιστούν στη Ζωγραφική και την Κυριακή 8/8/10 στις 11.00 το πρωί, στη Λογοτεχνία και την Ποίηση. Το βράδυ της Κυριακής στις 8.00 θα γίνει όπως κάθε φορά η απονομή των βραβείων και των επαίνων στους νικητές του Διαγωνισμού. Για πρώτη φορά φέτος θα συμμετέχουν στον Διαγωνισμό και παιδιά με ειδικές δεξιότητες, αφού ακλόνητη πεποίθηση της διοργανώτριας και των συνεργατών της είναι ότι η Τέχνη είναι για όλους το καλύτερο μέσο έκφρασης του ψυχικού τους κόσμου και ο ιδανικότερος τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Την κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού θα αποτελούν οι: Κίμων Μακρής – Κριτικός Τέχνης, Θανάσης Νικολάου –Συγγραφέας, Πάνος Αξιομάκαρος - Διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Σκέψης και Συμπεριφοράς, Χρήστος Κατσαρός – Συγγραφέας/ Πατέρας παιδιού με ειδικές δεξιότητες, Αλεξάνδρα Καραβιζινιά – Εθελόντρια με κοινωνική προσφορά σε θέματα παιδιών με ειδικές δεξιότητες και Κωνσταντίνος Αρλάρης – Αγιογράφος.
Το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ του Διαγωνισμού Ζωγραφικής που είναι δωρεάν φοίτηση δι’ αλληλογραφίας για 3 χρόνια μέχρι την απόκτηση πτυχίου στη Σχολή Ζωγραφικής ABC, είναι ευγενική προσφορά του συγγραφέως Κου Toni Breidel - Χατζηδημητρίου, εκπροσώπου στην Ελλάδα του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού ALBERT SCHWEITZER.
Το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ του Διαγωνισμού Λογοτεχνίας – Ποίησης, είναι ευγενική προσφορά του Συγγραφέως Κυρίου Θανάση Νικολάου, ενώ το 2ο και το 3ο είναι ευγενική προσφορά του Κυρίου Νικολάου Φιδέλη- Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΘΗΝΑ».
Θα απονεμηθούν επίσης έπαινοι και τιμητικές διακρίσεις, ενώ σε όλα τα παιδιά θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και 1 αναμνηστικό δώρο.
Όσα παιδιά επιθυμούν, θα μπορούν να δηλώσουν ακόμη και τώρα συμμετοχή στο Διαγωνισμό καλώντας στο τηλ. 6977124796. Τέλος, είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι αγαπούν τα παιδιά και την Τέχνη, να παρακολουθήσουν από κοντά τον Διαγωνισμό και να νιώσουν την καρδιά της Ελλάδας να χτυπά ξανά στην Πορταριά, ανάμεσα στα χαμόγελα των ταλαντούχων δημιουργών που θα προετοιμάσουν το μέλλον της.