Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Με τα χρώματα που άφησε το τελευταίο ηλιοβασίλεμα καλοκαιριού! 31.8.11 στην Λίμνη Κερκίνη Σερρών


-->Η στιγμή ήταν μαγευτική μαζί με το ηλιοβασίλεμα!

Καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο με τα χρώματα που άφησε το τελευταίο ηλιοβασίλεμα  του καλοκαιριού 2011 στην παραμεθόρια περιοχή της Επαρχίας Σιντικής Σερρών , Λίμνη Κερκίνη Σερρών και στο Δ.Δ. Λιβαδιάς του δήμου Σιντικής Σερρών (Τέταρτη 31 Αύγουστου 2011 στο Λιμανάκι Λιβαδιάς Σιντικής Σερρών)


Βίντεο που τράβηξα ..
Ένα ηλιοβασίλεμα από την αρχή έως το τέλος.

Με τα χρώματα που άφησε το τελευταίο ηλιοβασίλεμα!/31.8.11 http://youtu.be/JAmI--lmYcA





 

-->
Το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στην Λίμνη Κερκίνη Σερρών

Υπέροχο και το ηλιοβασίλεμα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

H Καταγωγή μου είναι από τα πουλιά που φυγών προς τον ήλιο, από έναν άνεμο που χάθηκε για πάντα. Από δυο βήματα που πνίγηκαν στη νύχτα, γεννηθήκαν τα μάτια μου. Κι αν θα με διττέ, δεν θα ξέρετε παρά το γέλιο μιας φτερούγας μπρος στο φως, του άνεμου που άρχετε από παντού κι όλους τους δρόμους που τελειώνουν με την νύχτα…. .λίμνη KERKINH Σερρών και το αγαπημένο μου χωριό Λιβαδιά Chris katsaros
Χρήστος Α. Κατσαρός
Λιβαδιά Σιντικής Σερρών

 
-->
(Φωτογραφίες στο ….. Δείτε στο Google Earth)
 
 




































-->
-->
Η ωραιότερη εποχή στη λίμνη είναι το τέλος του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Τα βουνά ωστόσο έχουν αγριολούλουδα όλο το χρόνο ενώ στο περιφημο κήπο του Χρήστος Α. Κατσαρός βρίσκουμε και το λουλούδι του Σεπτέμβριου << Άστερ>> 
-->
Σεπτέμβριος : Άστερ
Πλούσια στην υφή τους, με πλούσια χρώματα και την ομορφιά σαν αγριολούλουδο, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το Άστερ είχε μακρά συνεργασία με μαγικές δυνάμεις. Στην αρχαιότητα, πίστευαν ότι όταν το Άστερ καίγεται, το άρωμά τους θα μπορούσε να οδηγήσει μακριά το κακό. Σήμερα, αυτό το λουλούδι έχει την γέννηση του το φθινοπώρο και είναι γνωστό ως φυλακτό της αγάπης και το σύμβολο της κομψότητας.
-->
Σεπτέμβριος 2011 
Γνωρίζετε ότι κάποιες ποικιλίες του λουλουδιού άστερ ονομάστηκαν "Μαργαρίτες της γιορτής των Ταξιαρχών" γιατί είναι ανθισμένες εκείνη την ημέρα;
Άστερ


Υπάρχουν πάνω από 600 ποικιλίες του λουλουδιού άστερ από τις οποίες η πιο δημοφιλής είναι η  Monte Casino. Οι Άγγλοι έδωσαν στο λουλούδι δύο ονόματα,   aster (άστρο) και starwort (αστροβότανο). Το 1637 τα ενδημικά  άστερ της Βόρειας Αμερικής διέπλευσαν τον Ατλαντικό και έφθασαν στην Ευρώπη όπου διασταυρώθηκαν με Ευρωπαϊκές ποικιλίες. Τα υβρίδια που παράχθηκαν ονομάστηκαν "Michaelmas Daisies" δηλαδή Μαργαρίτες της Γιορτής των Ταξιαρχών γιατί η ανθοφορία τους συνέπιπτε με την συγκεκριμένη γιορτή της δυτικής εκκλησίας (29 Σεπτεμβρίου). Με αυτό το όνομα αυτές οι ποικιλίες είναι γνωστές μέχρι σήμερα.


--> Το όνομα άστερ προέρχεται από την Ελληνική λέξη αστήρ (αστέρι) και είναι χαρακτηριστικό του σχήματος των ανθέων του φυτού. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι η μυρωδιά των φύλλων του φυτού όταν αυτά καίγονταν απωθούσε τα φίδια. Οι θεραπευτές παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν το φυτό για να θεραπεύσουν δαγκωματιές από λυσσασμένα σκυλιά γύρω στο 1600. Η ρίζα του είναι χρήσιμη και αυτό το κατατάσσει στα φυτά που έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Στη Γαλλία στους τάφους των Γάλλων στρατιωτών αποθέτονταν άστερ γιατί συμβόλιζαν την ευχή να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.
Ένας αρχαίος ελληνικός μύθος λέει ότι αυτό το είδος λουλουδιών φύτρωσε από τα δάκρυα της Αστεραίας, της θεάς του έναστρου ουρανού που έκλαψε επειδή δεν είδε άστρα όταν κοίταξε από ψηλά κάτω στη γη. 
Τα λουλούδια του άστερ  εμφανίζονται σε όμορφες συστάδες και έχουν παρατεταμένη περίοδο ανθοφορίας από το τέλος  του καλοκαιριού ως τα μέσα του φθινοπώρου. Είναι εξαιρετικά για κήπους με πεταλούδες αφού τις προσελκύουν πολύ εύκολα. Χρησιμοποιούνται συνήθως στην πίσω πλευρά των παρτεριών ή σε μαζική φύτευση. Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους του λουλουδιού απ' ευθείας στον κήπο σας αλλά προτιμότερο είναι να γίνει η σπορά σε εσωτερικό χώρο και να ακολουθήσει η μεταφύτευση. Σε μια θερμοκρασία 20-25 βαθμών οι σπόροι θα φυτρώσουν σε 15-20 μέρες. Φυτέψτε τα νεαρά φυτά σε ηλιόλουστες ή ημισκιερές τοποθεσίες σε χώμα με καλή αποστράγγιση. Τσιμπήστε τα φυτά στο τέλος της άνοιξης για να διακλαδωθούν και να διεγείρετε την ανθοφορία τους.

 
Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι: 

Με τα χρώματα που άφησε το τελευταίο ηλιοβασίλεμα καλοκαιριού! 31.8.11 στην Λίμνη Κερκίνη Σερρών  


Η καταγωγή μου! Λιβαδιά Σιντικής Σερρών

http://christoskatsaros.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

-->

Α΄ Φθινοπωρινή Ραψωδία Λιβάδια Σιντικής Σερρών & στον κήπο Χρήστος Α. Κατσαρός http://christoskatsaros.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.
Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.