Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Αρχίζει η μεγάλη γιορτή για το παιδικό και εφηβικό βιβλίο.

Παιδικό και εφηβικό βιβλίο.


Λογοτεχνία
Αρχίζει η μεγάλη γιορτή για το παιδικό και εφηβικό βιβλίο.

Η διάδοση της φιλαναγνωσίας τόσο στα παιδιά όσο και στους έφηβους μέσα από την ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών είναι ο στόχος των οργανωτών της έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου που θεωρείται πλέον θεσμός για τη χώρα μας και ξεκινά την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι.

Στη διάρκεια της διοργάνωση θα πραγματοποιηθούν 200 εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους αλλά και για γονείς και εκπαιδευτικούς, κυρίως παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, ημερίδες, σεμινάρια, λογοτεχνικά εργαστήρια, μουσικά, εικαστικά και θεατρικά δρώμενα κ.λ.π με τη συμμετοχή συγγραφέων, εικονογράφων, πανεπιστημιακών και καλλιτεχνών.
Για πρώτη φορά φέτος τα Μουσεία πάνε… στην έκθεση. Ειδικότερα, θα υπάρχουν δύο εργαστήρια για τα παιδιά με θέμα τη γνωριμία με την καθημερινότητα των αρχαίων Ελλήνων αλλά και τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια, τα οποία επιμελείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και δύο εργαστήρια για εφήβους, δημιουργικής γραφής και βιωματικής συζήτησης των θεμάτων που αφορούν στην εφηβεία μέσα από τους κώδικες του θεάτρου.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη (Odysseus Ελύτης), το ΕΚΕΒΙ έχει σχεδιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο προκειμένου να δώσει στους νεαρούς επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές της χώρας μας, μέσα από μια έκθεση επιλεγμένων βιβλίων του, αλλά και φωτογραφικό και ηχητικό υλικό από τη ζωή και το έργο του νομπελίστα Έλληνα.
Την έκθεση συνδιοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Οι πύλες της έκθεσης θα κλείσουν στις 31 Ιανουαρίου.

Με τιμή και εκτίμηση Χρηστός Α. Κατσαρός Λιβαδιά Σιντικής Σερρών


Χρηστός Α. Κατσαρός 3 Ιανουαρίου 2010 Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη


Ο Οδυσσέας Ελύτης (Odysseus Ελύτης) τιμάται με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1979


Οδυσσέας Ελύτης (Odysseus Ελύτης) http://www.facebook.com/pages/Odysseas-Elytes-Odysseus-Elytes/175182445856417


Οδυσσέας Ελύτης (Odysseus Ελύτης)


HELEXPO ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ Α.Ε.
Λεωφόρος Κηφισίας 39, Μαρούσι 15123
Ελλάδα
210-6168888

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου