Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 1998

Η ελπίδα, δίχως ενεργητική προσπάθεια, είναι ματαιοδοξία


Καλημέρα σας


Σήμερα  πρωί-πρωί  πέρασε το  φως μιας ηλιαχτίδας  που  έστειλε ο  ήλιος  κατ'  ευθεία στην ψυχή μου!!!.

Ήταν ένα  αισιόδοξο  μήνυμα ,  ελπίδας.


Ως νέος που είμαι  στον πρώτο Α΄ βαθμό  Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Ο.Τ.Α. για την Προεδρεία του Δ.Δ. Λιβαδιάς του δήμου Κερκίνης Σερρών 

 
Η ελπίδα, δίχως ενεργητική προσπάθεια, είναι ματαιοδοξία. Η αρχική κίνηση ενεργοποιείται από εξωτερικό ερέθισμα. Η συναίρεσή της είναι, όμως, προσωπική επιλογή.
Πάντοτε, σε περιόδους σκοτεινούς και παράξενους, υπάρχουν εκείνα τα σημάδια, εκείνες οι αναλαμπές που υποδεικνύουν την ύπαρξη νέων δυνατοτήτων. Η παρατήρηση αυτών, είναι το βασικότερο στοιχείο. Απαιτούν από την ανθρώπινη ψυχή να τα ακολουθήσει χωρίς φόβο, χωρίς στασιμότητα. Απαιτούν δράση.
Αρχικός στόχος της ελπίδας, η αυτοβελτίωση. Ένα βασικό στοιχείο του χαρακτήρα που του δίνει ώθηση στην υπέρβαση οδυνηρών καταστάσεων, στην υπέρβαση ασθενειών.
Η ελπίδα χωρίς διεκδίκηση, δεν φτάνει ποτέ στην ολοκλήρωση. Χωρίς ευθύνες, είναι φυγή από την πραγματικότητα. Απλώς ναρκώνει το νου και την καρδιά, όπως το κρασί στον αλκοολικό. Αν ο δυναμισμός των ικανοτήτων είναι γνωστός, τότε σε γνώση είναι και οι ευθύνες.
Όταν θεωρούμε τον εαυτό μας ανίκανο, τότε δεν μπορούμε να φέρουμε την ευθύνη, την αυτοπεποίθηση, τη διάκριση, την ελπίδα, τη ζωή. Με ποια μάτια βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας, με αυτά τα μάτια μας βλέπουν και οι άλλοι. Εμείς είμαστε εκείνοι που ορίζουμε την αίσθηση της επιτυχίας ή την αίσθηση της αποτυχίας, ανάλογα που εστιάζουμε τον δυναμισμό μας, την ύπαρξή μας. Ότι σπέρνεις, θερίζεις.
Ο Θεός δεν είναι τιμωρός των ανθρώπων. Εμείς στερούμε την ελπίδα στη ψυχή μας. Εμείς είμαστε η αιτία της τιμωρίας μας. Εμείς είμαστε οι τιμωροί του εαυτού μας.
Η ελπίδα, λοιπόν, βρίσκεται πάντα εκεί. Η βοήθεια έρχεται πάντα από εκεί. Η ολοκλήρωση πάλι εκεί βρίσκεται. Εκεί, μέσα στον ίδιο τον εαυτό μας. Αρκεί να την επιζητούμε αληθινά, δυναμικά.
Με τιμή και εκτίμηση Χρήστος Α. Κατσαρός


Υποψήφιος Πρόεδρος στις Δημοτικές & Νομαρχιακές εκλογές 1998 Χρήστος Α. ΚατσαρόςΟι Νέοι μας είναι εδώ, αντιστέκονται στον καναπέ, ευαισθητοποιούνται ,και με την φωνή τους οδοδείκτη δείχνουν ότι θέλουν και μπορούν, να πάρουν στα χέρια τους στο μέγιστο βαθμό που τους αναλογεί, τον προσανατολισμό για ένα νέο κοινωνικοπολιτισμικό γίγνεσθαι αυτού του τόπου.

Περπατώντας το μονοπάτι καλλιέργειας καθημερινά με τα πόδια στα μαθηματικά μου χρόνια πηγαίνοντας στο Λύκειο Κάτω Ποροίων Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου